
Slovakya vizesi almak için ne yapmalı? Slovakya’nın resmi adı Slovak Cumhuriyetidir. Coğrafi konum olarak Orta Avrupa’da yer almaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Bratislava’dır.
Eğer herhangi bir sebepten dolayı Slovakya’ya gitmek istiyorsanız, bir vizeye sahip olmanız gerekir. Dolayısıyla turizm, iş ya da eğitim gibi bir sebepten ötürü ülkeye gidecekseniz öncesinde vize başvurusu yapmanız ve bunu almanız gerekir.
Bu süreç esnasında kişiler hangi evrakların gerekli olduğunu, vize fiyatlarını, kaç güne çıktığını ve nasıl alınabileceğini sık sık sorar. Slovakya vize randevusu almadan önce bunları öğrenmek istiyorsanız yazımızı kontrol ederek cevapları almanız mümkündür. Vize işlemleri için Yabancı Vize ile iletişime geçmeniz yeterlidir.
Slovakya Vize Türleri Neler?
Slovakya vizesi almadan önce farklı vize seçeneklerinin olduğu bilinmelidir. Böylece gitme amacınıza uygun bir başvuru yapmanız mümkündür. Genel hatları ile bunlar aşağıda olduğu şekilde olup incelenebilir:
- Turist (Schengen) Vizesi. Turist olarak Slovakya’ya gitmek istiyorsanız başvurmanız gereken bir vize türüdür. Burada kişi, 180 gün içinde 90 gün süre ile gerek Slovakya gerekse Schengen bölgesine girebilmelidir. Bir, iki ya da daha fazla giriş için sağlanabilir.
- Transit Vize. Transit vize, Slovakya vizesi için müracaat edebileceğiniz seçeneklerden bir diğeridir. Bu üçüncü bir yere giderken uçuş değiştirecekseniz ve Slovakya havalimanlarından birini kullanacaksanız gerekir. Böylece havaalanındaki uluslararası transit alanlara girmek mümkündür.
- Çalışma Vizesi. Slovakya içerisinde çalışmak isteyen AB üyesi olmayan kişiler, önceden çalışma vizesi ve izin müracaatında bulunmalıdır. Bununla birlikte çalışma vizesine başvuru için iş teklifi öncesinde olmalıdır.
- Aile Vizesi. Slovak vatandaşıysanız ya da Slovakya’da yaşayan AB üyesi olmayan biriyseniz, aile üyelerinizi yanınızda getirmek istiyorsanız başvuru yapılabilecek bir vize türüdür.
- Çalışmak için Uzun Süreli Vize. Ülkede çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin çalışma vizesi ve oturma iznine gereksinimi vardır. Bununla birlikte işveren, açık iş pozisyonunu Slovakya çalışma bürosuna bildirmelidir.
- Eğitim için Uzun Süreli Vize. Eğitim amacıyla vizeye gidiyorsanız, başvuru yapabileceğiniz vize türüdür.
Aile Birleşimi. Slovakya’da ailelerine katılmak isteyen kişilerin bu vize türüne başvurması gerekir. Eşin ya da çocukların götürülmesi isteniyorsa aile birleşimi ve oturma iznine başvurmalıdır.
Genel anlamda Slovakya vizesi türleri bu şekildedir. Her birinde gerekli belgeler değişkenlik gösterir. Eğer Slovakya’ya gitme sebebinize uygun bir vizeye başvuru yapmazsanız, olumsuz yanıtların gelebileceği unutulmamalıdır.
Slovakya Vizesi Almak İçin Hangi Belgeler Gerekli?
Slovakya vize randevusu alındıktan sonra, kişilerin hazırlaması gereken bazı evraklar vardır. Bunların eksiksiz şekilde hazırlaması gerekir. Genel hatları ile bunlardan bazıları aşağıda olduğu gibidir:
İmzalı, kaşeli ve eksiksiz bir banka hesap dökümü
- Pasaport
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Tam tescilli nüfus kayıt örneği
- Uçak bileti
- Konaklama rezervasyonu
- Seyahat sağlık sigorta poliçesi
Genel hatları ile Slovakya vize randevusu alındıktan sonra gerekli olan evraklar bu şekildedir, lakin kişilerin durumuna ve başvurulan vize türüne göre ek bazı evraklar olabilir. Yabancı Vize uzman ekip arkadaşları ile başvurduğunuz vize türüne göre, evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olmaktadır.
Slovakya Vize Şartları Neler?
Bir ülke için vize almak istiyorsanız, öncesinde bir takım vize şartlarının olduğunu bilmeniz gerekir. Slovakya vize randevusu almadan önce bilmeniz gereken bazı şartlar şöyledir:
- Pasaport son 10 sene içinde alınmalıdır.
- Seyahat bitiş süresinden 1 yıl daha fazla olmalıdır.
- Başvuru seyahat edilecek günden en az 15, gitmeden ise en erken 6 ay önce yapılmalıdır.
- Bunun yanı sıra farklı şartlar da yer alır. Eğer başarılı ve sorunsuz bir vize başvurusu yapmak istiyorsanız, Yabancı Vize ile iletişime geçmeniz yeterlidir.
Slovakya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
İlk kez vize alacak olan kişiler, bu süreçte neler yapması gerektiğini bilmeyebilir. Eğer Slovakya vizesi nasıl alınır diyorsanız, genel anlamda aşağıdaki gibi adımlar vardır:
- Randevu alma. İlk olarak Slovakya büyükelçiliği ya da konsolosluğundan randevu alınır.
- Form doldurma. Slovakya vizesi için ilgili vize başvuru formu doldurulur.
- Belge toplama. Vize türüne göre gerekli olan tüm evraklar hazırlanır. Bu evraklar vize türüne göre farklılık arz edebilir.
- Ücret ödeme. Slovakya vize fiyatları ödemesi yapılır.
Genel anlamda bu gibi aşamaları takip ederek, bireysel şekilde başvuru gerçekleştirilebilir. Şahsi başvuru böylece yapılabilecek olsa da genellikle olumsuz yanıtlar gelir. Bunun arkasında yer alan çok sayıda neden vardır.
Bunlara örnek vermek gerekirse kişilerin yanlış veya eksik evrak vermesi, kendi ülkelerine geri döneceklerine dair kanıtı sunamamaları ya da farklı durumlar görünür. Eğer sorunsuz bir şekilde başvuru yapmak istiyorsanız, Vize Danışmanlık Firmaları size yardımcı olmaktadır. Yabancı Vize uzman ekip arkadaşları ile başarılı bir şekilde müracaat etmenize olanak tanır.
Slovakya Vizesi Kaç Günde Alınır?
Vize başvurusunun yapılması ardından, kişiler sonuçların ne kadar sürede alınacağını doğal olarak sorar. Slovakya vize randevusu alınıp, başarılı bir şekilde başvuru yapıldıktan sonra 7 iş gününde sonuçlar gelir. Bu gerek olumlu gerekse olumsuz şekilde gelebilir.
Ancak farklı sebeplerden dolayı söz konusu süreç uzayabilir. Slovakya vizesi için yoğun başvuru olması, resmi tatillere denk gelinmesi veya fazla evrak verilmesi uzamalara yol açabilir.
Slovakya Vize Fiyatları Ne Kadar?
Her ülkenin vize fiyatları farklılık gösterebilir. Ayrıca vize türünden vize türüne göre değişkenlikler de yaşanabilir. Bu bakımdan sık sık vize fiyatları ne kadar sorgulanır. Slovakya vize fiyatları ne kadar diyorsanız, genel anlamda aşağıda olduğu gibidir:
- Turistik vize 100 euro
- Ticari vize 100 euro
- Aile arkadaş ziyaret vizesi 100 euro
- Öğrenci vizesi 100 euro
- Kültürel sportif konferans vizesi 100 euro
Bununla birlikte senelere göre farklılıklar yaşanabilir. Dolayısıyla Slovakya vize fiyatları güncel olarak incelenmelidir.
Slovakya bir Schengen Ülkesi Mi?
Slovakya vizesi almadan önce, bu ülkenin Schengen bölgesi kapsamında olup olmadığı birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Genel anlamda Schengen bölgesine aşağıdaki gibi ülkeler dahil olmaktadır:
- Almanya
- Avusturya
- Belçika
- Çek Cumhuriyeti
- Danimarka
- Estonya
- Finlandiya
- Fransa
- Hollanda
- İspanya
- İsveç
- İtalya
- Macaristan
- Letonya
- Litvanya
- Lüksemburg
- Malta
- Polonya
- Portekiz
- Slovakya
- Slovenya
- Yunanistan
- İsviçre
- İzlanda
- Norveç
- Liechtenstein
Bu bakımdan Slovakya vizesi almak istiyorsanız, ülke Schengen kapsamına girmektedir. Eğer vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, Yabancı Vize uzman ekip arkadaşları ile başından sonuna kadar tüm işlemleri profesyonel şekilde takip ederek, sorunsuz bir şekilde müracaat yapmanıza imkan tanımaktadır.
Eğer bizimle iletişime geçerseniz Slovakya vize randevusu alabilir ya da bunun hakkında aklınızda bulunan soruları sorabilirsiniz. Ekip arkadaşlarımız Slovakya’ya gitme amacınız neyse, buna en uygun vize türüne başvurmanıza, evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olmaktadır.