
Bangladeş vizesi alıp bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen turist adayları için Bangladeş vize şartları hakkında bir takım önemli koşullardan söz edeceğiz. Bangladeş vize başvurularının direkt olarak konsolosluk üzerinden şahsi bir bağlantı kurulmak suretiyle yapılamadığını belirterek bu konuya bir giriş yapmakla birlikte aynı zamanda hangi pasaportlara sahip olan vatandaşların bu vizeden işlem yapmadan yararlanabileceğini de söyleyeceğiz.
Bangladeş turistik vize, ticari ya da çalışma vizesi gibi bir takım vize türlerinin her biri için yapılması gereken farklı işlemler hususunda Yabancı vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi vize danışmanları haftanın her günü ve her saati sizlerle birlikte olacaktır.
Bu yazımız için Bangladeş ülkesinin vize tipleri hakkında sizlere detaylı bir bilgi verdiğimizi düşünüyoruz ama yine de daha detaylı bilgiler almak ve farklı bir durumu gündeme getirmek amacıyla mutlaka Yabancı Vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi vize danışmanları ile detaylı bir görüşme yapmanızı daha doğru buluyoruz. Şimdi turist adayları için hazırlamış olduğunuz bu makalemize dönelim ve Bangladeş vizesi nasıl alınır konusunu hep birlikte inceleyelim.
Bangladeş Vize Başvuruları Nasıl Yapılıyor?
Bangladeş vize başvuruları nasıl yapılıyor konusu ile ilgili olarak Bangladeş vize başvurusu için ilk başta gerekli olan işlemin Bangladeş vize randevu alma süreci olduğunu söyleyebiliriz. Bu aşamada önemle belirtmemiz gereken bir şey varsa o da Bangladeş Büyükelçiliği vize işleri birimi ile bir bağlantı kurulması gerektiği ve bu bağlantıyı kurarken e-posta adresi üzerinden Bangladeş vize ön bilgilendirme formu doldurulup bir takım bilgilerin verilmesi gerektiğidir. Bangladeş vize ön başvuru aşamasında Bangladeş Konsolosluğu ya da bir takım aracı kurumlardan başlatılacak olan işlemlerin günü ve saati belirlenecektir.
Bangladeş vize başvuru işlemleri kapsamında Bangladeş vize başvuru formu ve bu ülkeye gidebilmek için gerekçelerinizi açıklamanız gereken bir dilekçe yazmanız gerekmektedir. Bangladeş için doldurmanız gereken başvuru formunda Bangladeş Büyükelçiliği vize işleri birimi tarafından hazırlanmış olan bir takım önemli bilgilerin doğru bir şekilde aktarılmış olması önemli bir inceleme konusu olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde Bangladeş vize talep dilekçesi de belirli kurallar çerçevesinde Bangladeş Büyükelçiliği vize işleri birimine gönderilmesi gereken en önemli evraklar arasında yer almaktadır. Ayrıca Bangladeş vize talep dilekçesinin İngilizce bir şekilde yazılması çok daha doğru olacaktır ve bu sebepten dolayı da vize danışmanızla bir görüşme gerçekleştirmeniz son derece faydalı olacaktır.
Bangladeş Vizesi İçin Hazırlanması Gereken Başvuru Evrakları Nelerdir?
Bangladeş vizesi için hazırlanması gereken başvuru evrakları nelerdir gibi bir sorunun cevabına geçerken ilk başta Bangladeş ülkesinin hangi şartlarda olan turist adaylarına daha kolay bir geçiş sağladığını belirtmekle sözlerimize başlayabiliriz. Bangladeş genel olarak resmi pasaport sahipleri olan hususi, hizmet ve özellikle de diplomatik pasaportlu vatandaşlara 90 günlük bir zaman zarfı için serbestlik sağlayarak vize işlemi yapmadan herhangi bir başvuru işlemiyle uğraşmadan direkt olarak geçiş hakkı sunmaktadır. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin ise aşağıdaki belgeleri hazırlaması Bangladeş Büyükelçiliği vize işleri birimi tarafından zorunlu bir durum olarak karşımıza çıkar
- Bangladeş vize talep dilekçesi ve başvuru formu çıktısı
- Nüfus cüzdanı fotokopileri
- e-devlet tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Bangladeş konaklama ayrıntıları ile ilgili belgeler
- Yurt dışı aşı karnesi
- Varsa davetiye
- En az 4000 TL bakiye bulunan banka hesap dökümleri
- Bangladeş seyahattin sonra ise en az 6 ay geçerliliği bulunan bir yeni pasaport
Bangladeş vize evrakları kapsamında çalışan kişilerin mutlaka 4 A SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu ya da ticari sebeplerden dolayı bu ülkeye gitmeyi tercih ediyorsa ticari sicil kayıtları bu evraklar arasında mutlaka bulunması gereken detaylardır.
Eğer ki Bangladeş ülkesine tek başına seyahat etmeyi planlayan kişi reşit değilse bu durumda mutlaka anne ya da babasından bir izin dilekçesi gerekmekle birlikte aynı zamanda vize başvuru formunun da ailesi tarafından imzalanmış olması son derece büyük bir önem taşıyor.
Bangladeş vize işlemleri nereden yapılır konusunda da çok fazla soru ile karşı karşıya kalmaktayız ve bu sebepten dolayı bir açıklama getirecek olursak Bangladeş Konsolosluğu üzerinden değil de aracı bir kurumdan bir işlem yapmak isteyen turist adayının mutlaka bu konuda daha detaylı bilgilere sahip olması gerektiğini söyleyebiliriz. Neden diye soracak olursanız çünkü Bangladeş dış temsilcilikleri ile diplomatik bir ilişki yürüten aracı kurumlar bazen ek belgeler isteyebilir.
Tüm bunların yanı sıra bir de Bangladeş vizesi için hazırlanması gereken dosyada yer alması gereken belgeler Bangladeş vize çeşitlerine bağlı olarak da değişkenlik gösterecektir.
Bangladeş İçin hangi Vizeler Tercih Edilebilir?
Bangladeş için hangi vizeler tercih edilebilir konusunda turist adaylarının ne sebepten dolayı Bangladeş ülkesinde bulunmaz olumluluğu ya da isteği olduğu konusunda bir bilgi sahibi olmak gerekiyor. Mesela seyahatiniz turistik sebeplerle gezi ya da tatil amaçlarına yönelik olarak kısa süreli bir şekilde gerçekleşecekse Bangladeş turistik seyahat amaçlı vize sizlere yeterli olacaktır.
Ticaret amacıyla Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen turist adaylarının ise mutlaka Bangladeş ticari amaçlı vize tercih etmesi ve bu vizenin kapsamında işlem yapması son derece büyük bir önem taşıyor.
Güncel olarak bu ülkenin vermiş olduğu vizelerden bir diğeri ise Bangladeş çalışma vizesi olmaktadır. Eğer ki bir iş yapmak için Bangladeş ülkesine seyahat etmek zorundaysanız bu zorunluluğu bildiren ve çalışacağınız firmanın belgelerinin de yer aldığı bir evrak hazırlığı yapılması söz konusu olacaktır. Bangladeş’e basın mensubu olarak gidecek olan da turist adaylarının ise bu konuda basın vizesi olarak hareket etmesi gerekiyor.
Bangladeş ülkesinde resmi olarak ikamet eden yakınları olan kişilerin de Bangladeş ziyaretçi vizesi alarak bir başvuru yapmaları gerekebilir. Aynı zamanda burada ikamet eden kişilerin Bangladeş Büyükelçiliği için yazmış olduğu bir davet mektubu olması işleri büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
Bangladeş tek girişli ve çift girişli gibi vize türlerini de araştırarak Bangladeş merkezinde ne kadar süre kalabileceğinizi uygun vize çeşitlerini de gözden geçirmeniz de son derece büyük bir fayda vardır. Bangladeş vize türleri için mutlaka Yabancı vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi vize danışmanları ile görüşme sağlamanız gerekli olacaktır.
Bangladeş Vizesi Almak Kolay Mı?
Bangladeş vizesi almak kolay mı gibi sorulara ve yanıt verirken vize evraklarınızı göz önünde bulundurarak herhangi bir çelişkinin ya da hatanın söz konusu olmadığını kontrol etmemiz lazım. Aynı zamanda adli sicil kayıtlarınızda da herhangi bir sorun söz konusu değilse ve maddi yeterlilikleri karşılıyorsanız Bangladeş vizesi almak son derece kolay bir şekilde gerçekleşecektir.
Bangladeş Vize İşlem Fiyatları Ne Kadar 2024
Bangladeş vize işlem fiyatları ne kadar 2024 yılı kapsamında bir değerlendirme yapmak için mutlaka Bangladeş’e alınacak olan vizenin ne tür bir vize olduğu konusunda karara varmış olmanız ve bunu belirtmeniz gerekiyor. Bangladeş ziyaret vizesi ya da Bangladeş turistik vize gibi seçeneklerin birbirinden farklı olarak ücretlendirildiğini göz önünde bulundurmak gerekirse bu konu ile ilgili olarak daha detaylı bir görüşme yapmak için mutlaka Yabancı vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi vize danışmanları ile görüşme sağlamanız gerekiyor.